Kopping

10 minutter med kopping tilsvarer det samme som 30 min massasje i forhold til påvirkning av blodsirkulasjon.

Selve behandlingen kan oppleves alt fra avslappende og god til øm og smertefull. Alt ettersom hvilket trykk som brukes og stagnasjon i vevet som behandles.

Behandlingen brukes ved muskel- og leddsmerter, hodepine, migrene, ved dårlig blodsirkulasjon, effektiv metode for detox og utrenskning av avfallsstoffer eller som støtteterapi ved annen form for behandling.

(Bestillingen gjøres via ekstern side) 

Hva er kopping?

Målet med kopping er å åpne stramme, kalde områder og eventuelt dempe stressede områder. I følge teorien til to russiske leger ved navn Mikhael Bazanov og Valerij Koutcherouk gir menneskekroppens overflate, huden og ytre organer et bilde på tilstanden i kroppens indre organer. Et område som har lav temperatur, kulde, er områder med dårlig sirkulasjon. Dette er områder hvor pasienten ofte har smerter eller plager.

Kopping er en dyptgående massasje form som ved hjelp av gummikopper eller glasskopper løsner opp stramt bindevev i huden ved hjelp av vakuum mellom kopp og bindevev. Det dannes et undertrykk. Blodgjennomstrømningen i muskulaturen øker og bidrar til at kroppens eget helbredelse system økes.
Kopping har en lang historie i østlig medisinsk behandling. Trolig stammer teknikken ifra Kina, men samene i Norge har tradisjonelt brukt kopping i behandling også. Dyrehorn ble da brukt ved at man trykket hornet mot huden og sugde luften ut i andre enden av hornet for å skape vakuum og for å få i gang blodsirkulasjon eller trekke ut puss eller fremmedelementer i vevet.

Koppene brukes ofte i glidende bevegelser sammen med massasjeoljer over området som skal behandles, f.eks ryggen. Noen ganger settes koppene stasjonert på områder som er smertefulle og som trenger mer fokus.